Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Govern obre aquest divendres una línia d’ajuts de 245.000 euros per impulsar la creació d’APEU als polígons

ACN Barcelona.-El Govern obrirà aquest divendres una línia d’ajuts dotada amb 245.000 euros per impulsar la creació d’Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU) als polígons d’activitat econòmica, uns instruments de […]

Avatar
Agències 06/05/2021

ACN Barcelona.-El Govern obrirà aquest divendres una línia d’ajuts dotada amb 245.000 euros per impulsar la creació d’Àrees de Promoció Econòmica Urbana (APEU) als polígons d’activitat econòmica, uns instruments de col·laboració publicoprivada que faciliten la gestió conjunta d’àrees on es concentren diverses activitats empresarials i que potencien la col·laboració entre companyies. Les subvencions, que es podran sol·licitar fins al 15 d’octubre, seran d’un màxim de 20.000 euros, en funció de si el beneficiari és un ajuntament o bé una associació empresarial. La seva tramitació serà telemàtica i es podrà fer des del portal EACAT –en el cas dels ajuntaments- o bé des del Canal Empresa, en el cas de les associacions.

Les despeses subvencionables seran tots aquelles necessàries per poder crear i impulsar un APEU. Entre elles s’hi inclouen processos com l’elaboració de la memòria justificativa que acredita la necessitat de creació d’un APEU, la identificació de les activitats econòmiques de la zona o l’elaboració dels plànols i pressupostos del pla d’actuació. El Govern també en menciona altres com la definició dels estatuts de l’entitat gestora, la proposta de conveni amb l’ajuntament o la realització de jornades de sensibilització a la comunitat empresarial.Optaran a les ajudes aquells ajuntaments i associacions empresarials amb més de cinc anys d’actuació ininterrompuda en l’àmbit d’un polígon d’activitat econòmica. En el cas dels ajuntaments, les subvencions seran d’un màxim del 75% de les despeses subvencionables, amb un límit de 15.000 euros. Per a les associacions empresarials, en canvi, les ajudes poden arribar al 100% de les despeses subvencionables i el topall se situa en els 20.000 euros.Segons dades facilitades per la Generalitat, Catalunya suma 1.449 polígons d’activitat econòmica de més de mitja hectàrea, els quals concentren vora 44.000 empreses i 29.000 hectàrees de sòl industrial. No obstant això, només un 14% dels polígons tenen una entitat de gestió conjunta. En aquest sentit, el Govern assenyala que la creació de nous APEU permetrà “incrementar la competitivitat” d’aquestes instal·lacions i, alhora, “atraure noves inversions”.