Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

El Govern obre a consulta pública la proposta de sancions de la llei de no-discriminació

ACN Barcelona.-El Departament de Treball i Afers Socials ha obert un procés de consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret de règim sancionador en matèria d’igualtat de tracte […]

Avatar
Agències 09/02/2021

ACN Barcelona.-El Departament de Treball i Afers Socials ha obert un procés de consulta pública prèvia a l’elaboració d’un projecte de decret de règim sancionador en matèria d’igualtat de tracte i no-discriminació. L’aprovació d’aquest reglament és un mandat legal que es deriva de la Llei 19/2020, del 30 de desembre, d’igualtat de tracte i no-discriminació. En aquest tràmit s’informa dels problemes que pretén solucionar el decret, els objectius a assolir, les possibles solucions alternatives normatives i no normatives, i els impactes socials més rellevants de les opcions considerades.

La llei d’igualtat de tracte i no-discriminació persegueix la discriminació per origen, fenotip, pertinença a grup ètnic, sexe, orientació o identitat de gènere, de religió o conviccions, capacitat, discapacitat, edat, o per altra condició social o personal.Alhora, pretén promoure l’erradicació del racisme, la xenofòbia l’LGBTIfòbia i de qualsevol forma de persecució per motius religiosos i de qualsevol altra expressió que atempti contra la igualtat i la dignitat de les persones. La llei també té la finalitat de protegir les víctimes, que aquestes tinguin mecanismes clars per vehicular les seves denúncies i implicar tothom –incloses les administracions públiques i el sector privat– en la lluita contra la discriminació. La norma pretén també la planificació de polítiques públiques per a la prevenció i l’erradicació d’accions discriminatòries en l’àmbit públic i privat.