Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El Govern nomena Sergi Raventós com a cap de l’oficina per implantar la renda bàsica universal

ACN Barcelona.-Sergi Raventós Panyella ha estat nomenat cap l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal, un organisme creat pel Govern el mes de juny passat i adscrit […]

Avatar
Agències 13/09/2021

ACN Barcelona.-Sergi Raventós Panyella ha estat nomenat cap l’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal, un organisme creat pel Govern el mes de juny passat i adscrit al Departament de la Presidència. L’Oficina del Pla Pilot per Implementar la Renda Bàsica Universal te com a missió principal coordinar les polítiques en l’àmbit del disseny i organització d’un pla pilot per implementar la Renda Bàsica Universal i fer-ne el seguiment, així com relacionar-se amb la Unió Europea i les comissions internacionals que impulsin millores i transformacions en polítiques de rendes socials o experiències similars a la renda bàsica universal.

Raventós és doctor en sociologia per la Universitat Autònoma de Barcelona i autor de la tesi doctoral ‘Desigualtat socioeconòmica i salut mental: la proposta d’una renda bàsica per a protegir i promoure la salut mental’. Té experiència docent i d’investigació en matèries relacionades amb l’anàlisi del capitalisme i l’aparició de noves polítiques econòmiques transformadores, entre les quals la renda bàsica. També és autor de nombroses comunicacions, articles i publicacions sobre la inserció laboral, la salut mental i la renda bàsica. Ha participat en diversos llibres, entre els quals ‘La renta básica en la era de las grandes desigualdades’ i ‘La renta básica, ¿por qué y para qué?’, i ha format part del comitè organitzador de diversos seminaris, congressos i simposis sobre aquesta qüestió.Des de l’octubre de 1998 fins a l’actualitat ha treballat com a tècnic d’inserció laboral i treballador social a la fundació privada Els Tres Turons, fent tasques d’inserció sociolaboral, com prospecció d’empreses, tutor de pràctiques, suport al lloc de treball, mòduls d’orientació laboral i de recerca de feina i coneixements del mercat laboral de persones amb trastorns mentals que han participat durant anys als diversos programes i serveis d’inserció laboral. Ha desenvolupat funcions de treballador social i orientador laboral en el Servei Prelaboral de la Fundació els Tres Turons i ha participat en el programa Aprop Joves de Barcelona Activa adreçat a joves amb malestars psicològics i dificultats de salut mental.