Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El Govern nomena Marc Sanglas nou director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic

ACN Barcelona.-El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat, aquest dimarts, el nomenament del nou director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Marc Sanglas. Tindrà com a missió regular, […]

Avatar
Agències 15/06/2021

ACN Barcelona.-El Consell Executiu de la Generalitat ha aprovat, aquest dimarts, el nomenament del nou director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic, Marc Sanglas. Tindrà com a missió regular, prevenir i controlar l’ambient atmosfèric i la contaminació; dissenyar plans i programes sobre protecció de la qualitat de l’aire i reducció de la contaminació acústica i lumínica; fer avaluació ambiental dels projectes d’activitats amb incidència ambiental, i inspeccionar i controlar aquestes activitats, a més de la recerca en la matèria. Sanglas va néixer Barcelona el 1971, és llicenciat en Dret per la UAB i té formació diversa sobre dret local i administració pública.

La tasca professional del nou director general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàstic s’ha basat en l’assessorament jurídic en l’àmbit del dret local. També està especialitzat en dret electoral. Ha estat diputat al Parlament de Catalunya, regidor de l’Ajuntament de Sant Llorenç Savall i conseller comarcal del Vallès Occidental.D’altra banda, el Consell Executiu també ha aprovat el nomenament del nou director de l’Agència de Residus de Catalunya, Isaac Peraire, i el de la nova directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN), Marta Morera.Pel que fa a Peraire, estarà al capdavant de l’entitat per a la minimització de residus, el foment de la recollida selectiva i la valorització de la brossa; així com la recuperació d’espais i sòls degradats per descàrregues incontrolades de residus o per contaminats.Peraire va néixer a Prats de Lluçanès (Osona) el 1985 i és llicenciat en Sociologia per la UB. També ha completat el programa Vicens Vives d’ESADE i el programa en Direcció Estratègica de la Col·laboració Públicoprivada de la mateixa entitat. Ha estat alcalde de Prats de Lluçanès i president del Consorci del Lluçanès (2015-2019).De la seva banda, Marta Morera Marcé és la nova directora de l’ICAEN, l’organisme de la Generalitat per a la promoció de l’eficiència energètica i el desenvolupament de les energies renovables. Morera va néixer a Camdevànol (Ripollès) el 1979. És llicenciada en Ciències Ambientals, especialitat en Gestió i Planificació Ambiental per la UdG, i Màster en Energia per al Desenvolupament Sostenible. Energies renovables i estalvi i eficiència energètica per la UPC). Ha estat responsable d’Acció Ambiental a l’Ajuntament de Rubí, on també ha estat tècnica de Medi Ambient, i responsable tècnica del projecte estratègic Rubí Brilla.