Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023
Edició 1772

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 02 de juny del 2023

El Govern “no veu incompatible” pactar els pressupostos amb comuns, Junts i PSC: “No hem d’escollir entre uns i altres”

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern “no veu incompatible” pactar els pressupostos amb comuns, Junts i PSC: “No hem d’escollir entre uns i altres” i “no són excloents”, ha dit la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dimarts a Palau, posterior al Consell Executiu. Plaja ha demanat als grups que no es facin “vetos creuats”, i ha afegit que el Govern no ha d’escollir “entre uns i altres”. “No ens conformem amb dos grups, perquè un acord més ampli seria idoni”, ha asseverat la portaveu. En aquesta línia, Plaja ha assegurat que el Govern ha “accelerat notablement” les negociacions amb els grups, i que vol un acord en els “pròxims dies”. L’executiu manté “totes les negociacions obertes i vives”, tal com ha reiterat la portaveu.

De fet, avui mateix continuen els contactes a diverses bandes. Plaja ha destacat que ja s’ha fet una dotzena de reunions amb comuns, Junts i PSC -per separat-, així com amb agents socials i sindicats. El Govern vol “accelerar” les trobades aquesta mateixa setmana. De moment, s’està fent almenys una reunió diària, i algun dia més de dues trobades, tal com ha apuntat la portaveu.

Publicitat

La “voluntat” de l’executiu és aprovar els pressupostos “el més aviat possible”, si bé Plaja ho ha condicionat al ritme i avenços de les negociacions. El Govern sí que té clar que no portarà els comptes al Consell Executiu per aprovar-los fins que no s’hagi tancat un acord amb els partits.

El Govern de Pere Aragonès ha “accelerat” les converses amb els grups, i les preveu augmentar “encara més” els propers dies. De fet, ahir la portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ja apuntava que esperen un “principi d’acord” aquesta setmana per poder portar els comptes “ja” al Parlament. La portaveu Plaja ha estat més prudent: “Cal veure la voluntat negociadora real de cada partit”.

Plaja ha insistit una vegada i altra que l’objectiu de l’executiu és tancar un acord “el més ampli possible”, i que cap partit “n’exclou” a cap altre: “No hem d’escollir entre uns i altres”. Després que la CUP ja s’hagi autodescartat, l’executiu d’Aragonès aspira a sumar a l’acord tant els comuns -amb qui més s’està avançant-, com Junts i PSC.

“No ens conformarem amb dos grups perquè un acord més ampli serà idoni”, ha asseverat Plaja. El Govern assumeix la pròrroga pressupostària tècnica, fins que els nous comptes entrin en vigor -si és que els pot aprovar. Per tal de tirar-los endavant, l’executiu negocia amb “determinació”, i calcula que podria portar els pressupostos per aprovar al Consell Executiu la setmana que ve, sempre en funció del ritme negociador.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió