Dimecres, 23 de juny de 2021 - Edició 1063
La República

El Govern no concreta encara el pla d’ajut pels autònoms però garanteix que el nou mecanisme serà diferent

ACN Barcelona.-El Govern no concreta encara el pla d’ajut pels autònoms, després de les queixes del sector i la polèmica del mecanisme de la setmana passada. La portaveu, Meritxell Budó, […]

Avatar
Agències 17/11/2020

ACN Barcelona.-El Govern no concreta encara el pla d’ajut pels autònoms, després de les queixes del sector i la polèmica del mecanisme de la setmana passada. La portaveu, Meritxell Budó, sí que ha garantir que el nou pla serà diferent i que la Generalitat treballa perquè les ajudes arribin a tota la població que compleixi els requisits. Així, s’evitarà que rebin la quantia només els primers sol·licitants: “Es treballa amb una altra quantitat, una altra tipologia d’ajut i una altra forma d’accedir-hi perquè l’altra era erràtica en tots els sentits. S’ha de corregir, treballem en un mecanisme per garantir una altra manera per donar aquests ajuts”, ha subratllat Budó durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimarts, posterior al Consell Executiu.

L’ajut anterior no va ser suficient perquè la majoria d’autònoms i autònomes s’hi van quedar fora, també per problemes informàtics que hi impossibilitaven l’accés. El Govern treballa ara amb un nou mecanisme per solucionar aquestes dificultats i poder oferir el pla d’ajuts a tots els sol·licitants que compleixin els requisits. L’executiu espera tenir “resolt” el pla, el nou mecanisme i l’import al llarg d’aquesta setmana. Budó ha assegurat que serà un sistema més “àgil” que l’anterior.