Dissabte, 1 d'abril de 2023 - Edició 1709
La República

El Govern no acompanyarà Borràs a les portes del TSJC i demana respecte a la presumpció d’innocència

ACN Barcelona – El Govern no acompanyarà la presidenta de Junts, Laura Borràs, a les portes del TSJC aquest divendres al matí, en l’inici del seu judici. En la roda […]

Agències 07/02/2023

ACN Barcelona – El Govern no acompanyarà la presidenta de Junts, Laura Borràs, a les portes del TSJC aquest divendres al matí, en l’inici del seu judici. En la roda de premsa des de Palau, posterior al Consell Executiu d’aquest dimarts, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha demanat respecte a la presumpció d’innocència. També ha afegit que espera que la presidenta del Parlament suspesa tingui un judici “just i amb totes les garanties”. Plaja ha subratllat que el Govern “considera que no hi ha de ser, i no hi serà”. Al seu torn, ERC ja va confirmar dilluns que tampoc aniria a la crida per donar suport a Borràs, argumentant que “no és un cas de repressió” sinó de “mala praxi”. La CUP ha explicat avui que tampoc no hi assistirà.

Al novembre el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va fixar per al 10 de febrer l’inici previst del judici contra Borràs, per la seva gestió al capdavant de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). Les següents sessions seran del 20 al 23 de febrer, i del 27 de febrer a l’1 de març, sempre de matí i tarda.

La fiscalia demana sis anys de presó, 21 d’inhabilitació per a càrrec públic i 144.000 euros de multa per a Borràs per un delicte continuat de prevaricació i un altre de falsedat en document públic amb l’agreujant de prevaler-se del seu caràcter públic.