Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El govern modifica la llei de societats de capital per implicar-hi més els inversors

ACN Barcelona.-El Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat el projecte de Llei de Foment de la implicació a llarg termini dels accionistes de societats cotitzades. La norma recull […]

Avatar
Agències 14/07/2020

ACN Barcelona.-El Consell de Ministres del govern espanyol ha aprovat el projecte de Llei de Foment de la implicació a llarg termini dels accionistes de societats cotitzades. La norma recull mesures que, segons l’executiu estatal, facilitaran l’accés de les empreses espanyoles als mercats de capitals i contribuiran a les seves sostenibilitat i a capacitat de crear ocupació. La llei estableix que les empreses puguin conèixer la identitat dels inversors per facilitar-los l’exercici dels seus drets i la implicació en la societat. Entre d’altres, s’obliga les institucions d’inversió col·lectiva a fer pública l’estratègia d’implicació en les societats cotitzades, un fet que, afegeix l’executiu, n’incrementarà la transparència.

D’altra banda, el projecte de Llei regula per primera vegada la figura dels assessors de vot i té l’objectiu d’incrementar la transparència de les operacions amb parts vinculades i de la remuneració dels consellers.Finalment, amb la modificació s’adapta la norma a l’entorn internacional perquè permet les anomenades accions de lleialtat.