Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Govern modifica el decret que regula els Premis Nacionals de Comunicació i crea una vicepresidència del jurat

ACN Barcelona.-El Consell Executiu ha modificat el decret que regula els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat “per agilitzar els tràmits i simplificar la regulació dels premis”. Es crea […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Barcelona.-El Consell Executiu ha modificat el decret que regula els Premis Nacionals de Comunicació de la Generalitat “per agilitzar els tràmits i simplificar la regulació dels premis”. Es crea una vicepresidència del jurat i s’estableix que estarà ocupada per la persona titular de la Secretaria de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació, que fins ara s’encarregava de la secretaria del jurat. La secretaria del jurat passarà a estar ocupada per una persona funcionària de la Direcció General de Mitjans de Comunicació. Fins ara, el decret establia que la presidència del jurat corresponia a la persona titular del departament amb competència en comunicació i mitjans, i que la secretaria del jurat corresponia a la persona titular de la Secretaria General de Comunicació del Govern i Mitjans de Comunicació. Aquesta composició complicava la suplència, quan era necessari, de la presidència del jurat, que no es podia fer cap al titular de la Secretaria de Comunicació, perquè aquest càrrec ja tenia atribuïda de secretaria del jurat.

En aquesta modificació s’afegeix un nou article (article sis) amb les normes de funcionament del jurat, que fins ara estaven regulades a l’Ordre PRE/27/2014, d’aquesta manera s’inclou sota una única disposició tota la regulació dels premis. A més, s’afegeix un nou article (article 7) amb les normes sobre procediment d’atorgament i lliurament dels premis, que fins ara estaven regulades a l’Ordre PRE/27/2014, d’aquesta manera s’inclou sota una única disposició tota la regulació dels premis. Els Premis Nacionals de Comunicació es van crear el 1999 amb motiu del 75è aniversari del naixement de la primera emissió regular de ràdio a Catalunya. Els premis volen reconèixer les aportacions més rellevants en el camp de la comunicació a Catalunya o en llengua catalana, tant si han estat realitzades per professionals com per qualsevol entitat pública o privada.