Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Govern manté que vol portar el decret d’habitatge al ple però s’obre a “petites modificacions”

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha mantingut aquest dimarts que l’executiu manté la seva voluntat de portar al ple del Parlament de la setmana vinent el decret d’habitatge […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha mantingut aquest dimarts que l’executiu manté la seva voluntat de portar al ple del Parlament de la setmana vinent el decret d’habitatge que regula el preu dels lloguers, malgrat el dictamen del Consell de Garanties Estatutàries que marca la possible inconstitucionalitat de gran part dels seus articles per envair competències estatals. En aquest sentit, Budó ha explicat que els departaments de Justícia i Territori estan “fent una anàlisi” del document del Consell de Garanties i preparen “un estudi jurídic” al respecte. De fet, Budó no ha donat senyals que el Govern vulgui retirar o canviar massa el text legal, però sí s’ha obert a poder “portar al ple el decret amb petites modificacions”.

I és que el Govern creu que la norma és perfectament viable i recorda que té “l’aval de la Comissió de Codificació de Catalunya”. A més, ha comentat que des del Govern s’acullen a “l’article 129 de l’Estatut, que reconeix la competència exclusiva per a Catalunya en dret civil”. Budó, per últim, ha recordat que el decret “dona resposta a una moció aprovada al Parlament que mandatava el Govern a limitar els preus del lloguer, i que recollia el neguit social al respecte”.