Diumenge, 1 d'agost de 2021 - Edició 1102
La República

El Govern lliura els pressupostos de 2020 al Parlament perquè iniciïn el tràmit

ACN Barcelona.- El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha lliurat aquest dimecres el projecte de llei de pressupostos catalans de 2020. A través del telèfon mòbil, Aragonès […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Barcelona.- El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha lliurat aquest dimecres el projecte de llei de pressupostos catalans de 2020. A través del telèfon mòbil, Aragonès ha lliurat al president del Parlament, Roger Torrent, el projecte de comptes que ara inicia els tràmit parlamentari. Aragonès ha manifestat que la voluntat del Govern és que els pressupostos a més d’afrontar les “urgències del dia a dia” de la ciutadania també “dibuixin el futur del país”. El republicà ha reclamat a la classe política ser capaços de “generar consens” de país i mirar pels ciutadans enlloc de “prioritzat els interessos de partit”. Per això, ha dit que la intenció és que el projecte de pressupostos compti amb aportacions i suport d’altres formacions a banda dels grups que donen suport al Govern i CatECP.

Després d’enviar-se a través del telèfon intel·ligent els pressupostos elaborats pel Govern, Aragonès ha defensat els nous comptes perquè les necessitats de la ciutadania “són diferents” i n’hi ha moltes “d’urgents”. Ha defensat que la intenció és que no siguin els pressupostos d’un govern sinó que els grups parlamentaris se’ls facin seus. Per fer-ho possible, en temps de “enorme complexitat política” ha dit que cal generar “consens” i posar els interessos de la ciutadania al “capdavant”. Per la seva banda, el president del Parlament, Roger Torrent, ha apel·lat als grups i els ha dit que facin propostes “concretes” per millorar el benestar de la ciutadania. “Les institucions només són dignes quan son útils”, ha avisat. Torrent ha reclamat que els pressupostos que aprovi el Parlament “expressin dignitat” a través del compromís social.