Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023
Edició 1779

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 09 de juny del 2023

El Govern invertirà 120 MEUR per incrementar la producció d’aigua regenerada en els propers sis anys

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern invertirà 120 MEUR per incrementar la producció d’aigua regenerada en els propers sis anys. Ho ha anunciat la consellera d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, Teresa Jordà, en l’acte institucional del Dia Mundial de l’Aigua. Ha concretat que 5 MEUR es mobilitzaran ja durant aquest 2023 i ha indicat que la previsió és duplicar el número d’Estacions de Regeneració d’Aigua (ERA), passant de les 20 actuals a 40. Aquestes instal·lacions tenen com a objectiu aplicar un tractament addicional a l’aigua depurada i destinar-la a usos ambientals, agrícoles, industrials, lúdics i municipals. Tot plegat permetrà regenerar 120 hectòmetres cúbics cada any, el que suposarà un augment del 20% en la reutilització d’aigua depurada.

Teresa Jordà ha volgut remarcar la importància que estan adquirint els recursos no convencionals durant la sequera que està patint Catalunya. “Sense l’aportació d’aquests recursos, avui estaríem en una situació molt pitjor que la viscuda en la sequera de 2007 i 2008 i, precisament, el nostre enfocament és incrementar la disponibilitat d’aquests recursos”, ha assegurat.

Publicitat

Ha recordat que des del mes de desembre de 2022 fins l’actualitat s’està aportant aigua regenerada en el tram final del riu Llobregat, concretament a l’altura del l’assut de Molins de Rei. L’aportació, que s’ha anat incrementant fins els 0,8 m3/s, fa possible que el riu porti més aigua i que s’incrementi la disponibilitat per a potabilitzar-la. “Aquesta mesura, que és pionera, demostra que Catalunya està adoptant totes les accions disponibles per garantir totes les demandes, aplicant les noves tecnologies i els nous coneixements”, ha afegit Jordà.

L’acte institucional del Dia Mundial de l’Aigua ha servit per conèixer els resultats del projecte europeu Life Wat’Savereuse, destinat a fomentar l’estalvi i la reutilització de l’aigua dins del sector turístic.

Aquest projecte està liderat per l’Euroregió Pirineus Mediterrània i compta amb la participació de Catalunya a través de l’ACA, Eurecat i el Catalan Water Partnership, les Illes Balears i Occitània. Des de l’octubre de 2020 que es va iniciar aquest projecte, s’ha treballat en explicar als turistes la necessitat de fer un consum responsable d’aigua i també s’ha abordat amb establiments hotelers, món local i entitats subministradores la necessitat d’implantar tecnologies per a la reutilització de l’aigua.

Gràcies a les diferents campanyes de sensibilització es vol aconsegir un impacte en les actituds que inlfueixen a l’hora de gestionar i consumir aigua per part de la indústria turística; les administracions públiques, i els mateixos turistes”.

<strong>Traspassar fronteres amb l’estalvi d’aigua</strong>

Aprofitant que el lema d’enguany per al Dia Mundial de l’Aigua és ‘Accelerant el canvi a través de les aliances i la cooperació’, Jordà ha destacat que l’estalvi d’aigua “ha estat una senyal d’identitat de la ciutadania catalana” i ha considerat que “aquesta filosofia ha de traspassar fronteres, fent que la gent que visiti Catalunya interioritzi el consum responsable”.

Precisament un dels objectius del projecte Wat’Savereuse s’ha centrat en dissenyar un portal web <a href=”http://www.lifewatsavereuse.eu/” target=”_blank”>lifewatsavereuse.eu</a> amb informació en diversos idiomes i la difusió a través de 50 establiments hotelers de consells per a l’estalvi d’aigua.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió