Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Govern inverteix més d’1 MEUR per connectar amb fibra òptica la Ribera d’Ebre i el Priorat

ACN Els Guiamets.-El Govern inverteix més d’1 MEUR per connectar amb fibra òptica de la Generalitat les comarques de la Ribera d’Ebre i el Priorat. El conseller de Polítiques Digitals […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Els Guiamets.-El Govern inverteix més d’1 MEUR per connectar amb fibra òptica de la Generalitat les comarques de la Ribera d’Ebre i el Priorat. El conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha visitat aquest dijous les obres que s’estan fent entre Móra la Nova i Falset. Amb les obres en execució, al setembre gairebé la meitat dels habitants d’aquestes dues comarques disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat. S’estan desplegant 35 quilòmetres nous de fibra òptica de la Generalitat que, sumats als 21 ja existents, connectaran set municipis entre la Ribera d’Ebre i el Priorat, amb 1,15 MEUR d’inversió.

El 47% dels habitants de la Ribera d’Ebre disposaran d’accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat el setembre. La comarca passarà de tenir 8.713 habitants amb accés a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a 10.352. En concret són 1.639 de Tivissa, que se sumarà als municipis de Móra d’Ebre i Móra la Nova. A més, amb aquest projecte també quedarà connectat un nou polígon de Móra la Nova.Pel que fa al Priorat, el 44% dels habitants de la comarca disposaran aquest setembre de punt de connexió. La comarca fa un salt amb aquestes obres i un cop enllestides disposaran de fibra òptica de la Generalitat 4.074 habitants dels municipis de Capçanes, Falset, els Guiamets i Marçà.”De la mateixa manera que vam ser un país industrial, ara hem de ser un país digital, perquè en el món digital és on hi ha les grans oportunitats laborals, i no les podem deixar escapar”, ha assenyalat Puigneró. El conseller també ha recordat que a Catalunya el sector digital “ja ocupa més gent que tot el sector de l’automoció junt”.