Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

El Govern inverteix 2,85 MEUR en una línia d’ajuts directes per una vintena de projectes de transferència tecnològica

ACN Barcelona.-El Govern destina 2,85 milions d’euros en ajuts directes a 21 projectes de transferència tecnològica. La línia de subvencions Innotec, gestionada per Acció, té per objectiu impulsar nous projectes […]

Avatar
Agències 16/05/2021

ACN Barcelona.-El Govern destina 2,85 milions d’euros en ajuts directes a 21 projectes de transferència tecnològica. La línia de subvencions Innotec, gestionada per Acció, té per objectiu impulsar nous projectes de recerca industrial o desenvolupament experimental. Els beneficiaris de l’ajut –que podrà arribar als 160.000 euros– hauran de desenvolupar un projecte de forma conjunta entre empreses i grups d’investigadors acadèmics. Els centres de recerca o universitaris treballaran conjuntament amb les empreses els projectes d’R+D durant tres anys en els àmbits de les TIC, la biotecnologia, la fotònica, la manufactura, els nous materials i la nanotecnologia.

Les empreses i centres de recerca o universitaris poden destinar els ajuts a finançar despeses de personal i de col·laboracions externes, així com despeses indirectes.En aquesta convocatòria hi participen grups de recerca o universitaris de la Universitat de Lleida (UdL), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat de Barcelona (UB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Ramon Llull (URL), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la xarxa CERCA i el CSIC. Els grups de recerca i universitaris que poden beneficiar-se d’aquesta línia d’ajuts han d’estar acreditats amb el segell TECNIO que atorga Acció, una marca que identifica els desenvolupadors públics de tecnologia a Catalunya per a les empreses. Actualment hi ha 58 grups de recerca universitaris, que compten amb aquest segell. Segons el conseller delegat d’Acció, Joan Romero, “la tecnologia juga un paper cada cop més important en la competitivitat de les empreses, que necessiten incorporar-la de la forma més ràpida possible”. Per fer-ho, “és clau dissenyar actuacions per fomentar la col·laboració entre entitats de recerca i empreses”.