Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023
Edició 1895

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 03 de octubre del 2023

El Govern inverteix 1,5 MEUR en un projecte per aplicar Intel·ligència Artificial als serveis que ofereix a les pimes

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Govern invertirà 1,5 milions d’euros a través del projecte PROACTsme per aplicar Intel·ligència Artificial (IA) als serveis que l’Administració ofereix a les pimes, segons ha anunciat aquest dijous el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent. Es tracta d’un dels 72 projectes seleccionats de la primera convocatòria anual del programa Interreg Europe 2021-2027, i té com a objectiu millorar l’eficiència i alhora incrementar la digitalització dels serveis públics destinats a aquest col·lectiu empresarial. El projecte sorgeix de la necessitat d’ajudar les pimes amb serveis digitals amb més capacitats, que van de la reducció burocràtica a la prevenció del fracàs empresarial.

Segons explica el Govern, l’anàlisi i gestió d’un flux constant de dades mitjançant l’ús d’IA ha de permetre anticipar-se a les necessitats de les empreses i construir algoritmes que serveixin per predir-ne comportaments.

Publicitat

D’aquesta manera es podria identificar àmbits on l’Administració pugui ajudar, ja sigui per evitar situacions de fallida o identificar perfils professionals, entre d’altres. El plantejament suposa una prestació del servei fins i tot abans que l’usuari sigui conscient d’aquesta necessitat, i es considera un enfocament estratègic del nou paradigma d’administració digital.

PROACTsme promourà l’intercanvi d’experiències, coneixements i bones pràctiques amb les regions i països de la UE participants en el projecte, parant atenció sobretot, en l’anàlisi, la gestió i l’ús de les dades.

Torrent ha destacat que la finalitat del projecte és posar a disposició de les pimes “serveis públics personalitzats i proactius” per anticipar problemes i necessitats del col·lectiu i avançar-se al pronòstic.

D’aquesta manera, ha afegit, “s’aconseguirà que les empreses siguin més eficients” i es consolidarà un model de relació amb l’Administració que “faciliti l’activitat econòmica com a motor del creixement i l’ocupació” a Catalunya.

Finalment, el Govern destaca que PROACTsme contribueix als objectius de la política de cohesió establerts al pla 2030 Digital Compass, centrat en la transformació digital de les empreses de la UE per tal que el 2030 un 75% facin servir habitualment el núvol, la IA i el Big Data, i almenys el 90% de les pimes tinguin un nivell bàsic de l’anomenada ‘intensitat digital’.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió