Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

El Govern insisteix a l’executiu espanyol que doni “resposta” als treballadors de la zona de la Conca d’Òdena confinats

ACN Barcelona.-La Generalitat ha insistit aquest divendres al govern espanyol que “doni resposta” als treballadors de la Conca d’Òdena que en confinament “total” no van poder anar a treballar ni […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-La Generalitat ha insistit aquest divendres al govern espanyol que “doni resposta” als treballadors de la Conca d’Òdena que en confinament “total” no van poder anar a treballar ni es van poder acollir “a cap baixa o justificació per no anar a treballar”. La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha recordat que són “milers” els treballadors que viuen fora de la Conca d’Òdena i hi treballen, o que hi viuen però tenen la feina a fora. “No han pogut anar a treballar entre el 13 de març i el 29 de març pel confinament obligatori i no es poden acollir a cap baixa mèdica o justificació de cara a l’empresa”, ha alertat Budó, que demana que s’actuï com ja s’ha resolt per als treballadors essencials.

Budó també ha reclamat que s’estableixin “circuits àgils” per a les tramitacions que calgui per dotar d’aquest permís als treballadors i ha destacat la “disposició de col·laborar” dels funcionaris municipals.D’altra banda, preguntada per si els membres del Govern s’haurien de rebaixar el sou davant la crisi actual, Budó ha dit que no creu que aquesta situació “se solucioni en base a rebaixar-se sous”, i ha recordat que la Generalitat “ja va eliminar les dietes i no s’han recuperat mai”. En aquest sentit, ha instat a resoldre la crisi “amb propostes efectives, que també demanem que faci el govern espanyol, i no amb mesures populistes”. Budó ha dit que cal ajudar els autònoms, les empreses o condonar certs impostos. Creu que un endeutament de l’administració seria efectiu, i que la cultura gaudís d’un finançament “com cal”.