Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

El Govern injecta 253 MEUR al finançament del contracte de la conselleria d’Afers Socials amb els ens locals

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 253 MEUR al finançament del contracte programa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb els ens locals. El finançament s’incrementarà […]

Agències 01/12/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat aquest dimarts destinar 253 MEUR al finançament del contracte programa del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies amb els ens locals. El finançament s’incrementarà en un 3% el 2021 i busca garantir la “continuïtat i el reforç” en la prestació de serveis socials bàsics, serveis socials especialitzats i la resta de serveis que es presten de manera coordinada. Segons el Govern, es vol donar resposta a la ciutadania atesa a la xarxa de serveis socials tenint en compte la covid-19 fins que s’acordi un nou contracte programa l’any vinent. L’augment en el pressupost s’ha acordat per pagar l’augment d’hores destinades a l’atenció domiciliària durant la pandèmia.

En una nota el Govern ha explicat que, el contracte programa permet planificar la prestació dels serveis socials bàsics i els serveis especialitzats adreçats a col·lectius vulnerables. Es tracta d’una eina que permet establir una relació “equilibrada i corresponsable” entre el Govern i els municipis de més de 20.000 habitants, els consells comarcals i altres ens supramunicipals en la gestió, la prestació i la implementació dels serveis socials al territori. L’acord signat pel Govern recull també l’ampliació de 22 MEUR pel finançament destinat a la liquidació de 2019 i al 90% de la bestreta de 2020 del Servei d’Atenció Domiciliària (SAD). També han concretat que l’augment en el pressupost es deu principalment a l’increment d’hores destinades a l’atenció domiciliària durant la pandèmia, quan altres recursos adreçats a persones en situació de dependència van estar tancats.