Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

El Govern incrementa en 69 MEUR la despesa anual del fons de finançament de l’ACA

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat l’increment del sostre de despesa de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per a aquest 2019, en 69 MEUR. El Consell Executiu d’aquest dimarts al matí […]

Avatar
Agències 09/04/2019

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat l’increment del sostre de despesa de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per a aquest 2019, en 69 MEUR. El Consell Executiu d’aquest dimarts al matí ha decidit impulsar aquesta mesura davant la necessitat de seguir invertint en actuacions i millores dels serveis del cicle de l’aigua en els àmbits d’abastament, sanejament i medi, donant així compliment a la planificació hidrològica catalana vigent (període 2016-2021) fruit dels requeriments de la Directiva Marc de l’Aigua i tenint en compte el fet que l’ACA ha assolit l’equilibri financer, un cop aprovat l’avançament del retorn del deute, i ha recuperat el seu potencial d’inversió. L’ACA quedarà totalment sanejada en termes de sostenibilitat financera.

Atès que la principal font de finançament de l’ACA és el cànon de l’aigua (impost ambiental finalista) i que s’han de complir les inversions previstes en l’actual cicle de planificació hidrològica 2016-2021, s’ha decidit incrementar en 69 milions d’euros la despesa per a aquest any. Durant aquest 2019 el pressupost de la Generalitat ha quedat prorrogat i per això el límit de despesa de l’Agència enguany s’havia mantingut en allò que es va establir en el 2017 (305 milions d’euros) malgrat que el consell d’administració de l’ACA, durant el darrer trimestre de l’any passat, havia aprovat un avantprojecte de pressupost per al 2019 de 374 milions d’euros. L’acord aprovat avui pel Govern autoritza, per tant, que el projecte de pressupost aprovat pel consell de l’ACA sigui vigent i que no operi el límit establert en la pròrroga pressupostària de 2017. Cal tenir en compte que la principal font de finançament de l’Agència Catalana de l’Aigua per a garantir les seves activitats i el seu pla d’inversions prové del cànon de l’aigua.