Dilluns, 27 de setembre de 2021 - Edició 1159
La República

El govern impulsa l’Índex de Progrés Social en una cimera a Reykjavík

ACN Barcelona.-La Secretaria d’Universitats i Recerca participa en una cimera a Reykjavík per impulsar l’Índex de Progrés Social com a referent per a la implementació dels objectius de Desenvolupament sostenible […]

Avatar
Agències 02/04/2019

ACN Barcelona.-La Secretaria d’Universitats i Recerca participa en una cimera a Reykjavík per impulsar l’Índex de Progrés Social com a referent per a la implementació dels objectius de Desenvolupament sostenible que estableix Nacions Unides. La ‘What Works summit’ reuneix fins dimecres experts i professionals d’arreu del món que volen conèixer de primera mà l’alternativa al PIB, que avalua 50 paràmetres i que té un enfocament més global per mesurar el benestar. En aquesta trobada, en el marc dels treballs del Pacte Nacional per a la Societat del Coneixement (PN@SC), es tractarà com l’IPS permet alinear i mobilitzar recursos per tenir un major impacte en la societat. El secretari, Francesc Xavier Grau, participarà en grups de treball com el dedicat a l’educació de qualitat.

El PN@SC vol fer de la innovació l’eix vertebrador de les futures polítiques del Govern amb impacte social, impulsant una estratègia compartida entre el sistema d’universitats i recerca i l’àmbit d’economia productiva. Els treballs que s’estan desenvolupant tenen com a punt de partida una diagnosi inicial de diferents indicadors del país per establir, d’acord amb els paràmetres internacionals, les futures polítiques que s’haurien de desenvolupar en funció de les necessitats i dels recursos disponibles. “La participació en aquesta cimera ens ha de permetre aprofundir en el coneixement de l’Índex de progrés social i aplicar-lo a les nostres polítiques per determinar, no únicament si estem avançant cap a la societat de coneixement, sinó si ho estem fent d’una manera global que beneficia el conjunt de la població”, ha destacat Grau.Un cop finalitzada la cimera, Grau té programades trobades amb el rector de la Universitat d’Islàndia, Jón Atili Benediktsson, i amb el Ministeri d’Educació i Ciència del país nòrdic. El secretari estarà acompanyat per la delegada del Govern de la Generalitat als països nòrdics, Francesca Guardiola.En la primera reunió bilateral es tractaran les col·laboracions ja existents entre aquesta universitat islandesa i les seves homologues catalanes en programes de mobilitat i de recerca, i es buscaran noves vies de col·laboració. Pel que fa a la trobada ministerial, el secretari Grau està especialment interessat a conèixer les bones pràctiques del govern islandès en l’àmbit de l’educació superior, la recerca i la innovació per valorar el desenvolupament de polítiques similars a Catalunya.