Dimarts, 15 de juny de 2021 - Edició 1055
La República

El Govern impulsa l’Estratègia de les emergències davant el brot de coronavirus a diversos països del món

ACN Barcelona.-El Govern ha celebrat aquest dimarts una sessió extraordinària per abordar específicament la situació d’alerta que es viu arreu del món pel coronavirus. En una trobada posterior a la […]

Avatar
Agències 25/02/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha celebrat aquest dimarts una sessió extraordinària per abordar específicament la situació d’alerta que es viu arreu del món pel coronavirus. En una trobada posterior a la sessió ordinària, l’executiu ha acordat impulsar l’Estratègia d’Emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc pel cas específic del coronavirus, que s’integra al Departament de Salut. L’eina ha de servir per potenciar la coordinació interdepartamental, prevenir i compartir informació per tenir una resposta ràpida en el control de malalties transmissibles. L’executiu ha decidit que aquest dimecres la consellera de Salut, Alba Vergés, convoqui una reunió amb els secretaris generals de les diferents conselleries per abordar la qüestió.

D’altra banda, l’acord pres pel Govern fa l’encàrrec al Departament competent en matèria de Salut la coordinació de les activitats relacionades amb l’elaboració de l’Estratègia que afectin altres departaments. En aquest Govern extraordinari, la consellera de Salut ha explicat l’origen i evolució de la malaltia, que l’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha denominat COVID-19, i l’actualització de les informacions que han donat les autoritats sanitàries en cada moment. Fins ara no hi ha hagut cap cas de coronavirus però des del Govern s’assegura que s’està preparat per detectar i, si calgués, tractar qualsevol episodi que es pugui produir. Pel que fa al seguiment de l’Estratègia de les Emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc es farà a través del comitè de direcció del Pla d’Actuació del PROCICAT per pandèmies, format pels Departaments de Salut i Interior. Es tracta d’un Pla existent de ja fa anys que es va crear precisament per afrontar situacions de malalties emergents d’alt risc.