Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El Govern impulsa la integració de l’IDIBAPS i la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat impulsar la integració de l’activitat científica i de gestió de l’Institut d’Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i la Fundació Clínic per a la […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat impulsar la integració de l’activitat científica i de gestió de l’Institut d’Investigació Biomèdica August Pi i Sunyer (IDIBAPS) i la Fundació Clínic per a la Recerca Biomèdica (FCRB). Amb la unificació es busca que assoleixin una major massa crítica que els permeti accedir a més i millors projectes, així com una millora de l’eficiència organitzativa. L’acord adoptat pel Govern a proposta dels departaments d’Empresa i Coneixement i de Salut insta els representants de la Generalitat als dos centres a explorar l’operació jurídica d’integració més adequada. Posteriorment es tramitarà com a proposta d’acord del Govern per autoritzar les actuacions necessàries a fi que de l’operació en resulti una única entitat.

IDIBAPS i FCRB són dues entitats del sector públic i formen part del perímetre pressupostari de la Generalitat. Les dues institucions s’emmarquen en la recerca del Campus Clínic (Hospital Clínic de Barcelona) i presenten una complementarietat de missió institucional i recursos que es concreta en una massa crítica d’investigadors molt coincident. La FCRB, per la seva banda, s’ha especialitzat en la gestió econòmica i dels projectes, administrant les dues institucions; el seu caràcter de fundació li permet ser receptora de donacions i mecenatges. Complementàriament, IDIBAPS s’ha especialitzat en la gestió científica de la recerca i en les plataformes i estructures que fan possible la recerca acreditada.La futura integració proporcionarà avantatges com ara la unitat en la governança; la unitat de política científica i estratègica de la recerca Campus Clínic; la simplificació i clarificació en la gestió dels recursos de la recerca pels investigadors; l’eficiència de la gestió i la simplificació de les estructures organitzatives i laborals; o la millora de l’impacte i la visibilitat de la recerca del Campus Clínic.