Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

El Govern implementarà millores estructurals a la riera de les Arenes de Terrassa per reduir el risc d’inundabilitat

ACN Terrassa.-El Govern ha donat llum verda a un paquet de mesures per millorar la seguretat a la riera de les Arenes de Terrassa. L’actuació contempla incrementar la seva capacitat […]

Avatar
Agències 18/06/2019

ACN Terrassa.-El Govern ha donat llum verda a un paquet de mesures per millorar la seguretat a la riera de les Arenes de Terrassa. L’actuació contempla incrementar la seva capacitat de desguàs i reforçar els marges. Es tracta d’una intervenció que es farà en els trams compresos entre el pont de Sant Llorenç i el de Navarra i en la zona propera a la rotonda dels Bellots, i que s’incorporarà a la planificació hidrològica vigent (2016-2021). L’objectiu de les mesures és reduir el risc d’inundació en aquest àmbit, evitant el potencial dany a persones i béns en cas de nous episodis d’inundació. Tot plegat després dels aiguats que van produir-se entre els mesos d’octubre i novembre de 2018, que van provocar fortes crescudes i problemes estructurals.

Per restituir aquests danys, l’ACA va dur a terme, per la via d’emergència, diverses actuacions per a la reparació de diversos trams del mur del marge dret de l’endegament de la riera de les Arenes. L’avaluació preliminar del risc d’inundació de les conques internes realitzada l’any 2018 per l’ACA va concloure que en aquesta zona encara hi ha un risc d’inundació probable i, per tant, les actuacions que aquest dimarts el Govern ha incorporat a la planificació es consideren necessàries per garantir la seguretat en aquest àmbit.