Dimarts, 22 de juny de 2021 - Edició 1062
La República

El Govern i els sindicats pressionen la Moncloa perquè la ‘contrareforma laboral’ recuperi les autoritzacions pels ERO

ACN Barcelona.-El Govern i els sindicats han pressionat la Moncloa perquè la ‘contrareforma laboral’ inclogui la recuperació de les autoritzacions administratives als Expedients de Regulació d’Ocupació. En la inauguració de […]

Avatar
Agències 24/02/2020

ACN Barcelona.-El Govern i els sindicats han pressionat la Moncloa perquè la ‘contrareforma laboral’ inclogui la recuperació de les autoritzacions administratives als Expedients de Regulació d’Ocupació. En la inauguració de les jornades de ‘Gestió estratègica de plantilles’ d’APD, el secretari de Treball, Josep Ginesta, ha dit que la Generalitat “vol la responsabilitat” de decidir en les crisis empresarials. En una taula rodona, els líders dels sindicats majoritaris, Javier Pacheco i Camil Ros, han demanat que es redefineixin les causes objectives dels acomiadaments. Salvador Guillermo, de Foment del Treball, ha acceptat canvis a la norma però ha alertat que les autoritzacions d’ERO poden encarir els acomiadaments per les empreses “en dificultats”.

Durant el seu discurs, Josep Ginesta ha reclamat també que la derogació parcial de la reforma impulsada pel PP el 2012 reforci la capacitat negociadora de la part social, torni a implementar els salaris de tramitació i resolgui la proliferació de contractes temporals en frau de llei.