Divendres, 12 d'agost de 2022 - Edició 1478
La República

El Govern i el PSC arriben a un acord per tirar endavant el decret que ha de regular els trajectes urbans de les VTC

ACN Barcelona – El Govern i el PSC han arribat a un acord per tirar endavant el decret que ha de regular els trajectes urbans dels vehicles de lloguer amb […]

Agències 01/07/2022

ACN Barcelona – El Govern i el PSC han arribat a un acord per tirar endavant el decret que ha de regular els trajectes urbans dels vehicles de lloguer amb conductor a Barcelona. Entre els aspectes que inclourà el decret, hi ha la precontractació dels serveis amb almenys 15 minuts d’antel·lació, mesura inclosa en l’actual decret; l’enduriment de les sancions per als vehicles que operin a Barcelona amb llicències d’altres punts de l’Estat, que els conductors disposin de dos anys de carnet com a mínim i que el vehicle porti com a mínim un any vinculat a la llicència. El Govern preveu aprovar el decret la setmana que ve i portar-lo al Parlament per a la seva convalidació abans de finals de mes.

La Generalitat i el PSC han escenificat l’acord en una compareixença conjunta des de les Torres Venecianes amb el secretari de Territori i Mobilitat de la Generalitat, Isidre Gavín; la directora general de Transports i Mobilitat, Mercè Rius; el viceprimer secretari de Política Municipal del PSC, Jaume Collboni, i la secretària de Política Municipal del PSC Barcelona, Laia Bonet.

L’acord arriba després que dimarts la també regidora de Mobilitat i presidenta de l’IMET, Laia Bonet, avisés que la formulació inicial de la Generalitat no rebria el seu suport i emplacés l’Executiu a treballar-ne una alta “més a fons”. “Aquesta proposta, a hores d’ara, el que fa és perpetuar la precarietat de les més de 13.000 famílies que pertanyen al sector del taxi a la nostra ciutat”, va assegurar.