Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

El Govern homologa els plans d’autoprotecció dels festivals Cruïlla i Canet Rock

ACN Barcelona.-La Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil ha homologat aquest dilluns divuit nous Plans d’Autoprotecció (PAU) d’instal·lacions comercials, subestacions elèctriques o centres sanitaris. Dels divuit destaquen els plans dels festivals […]

Agències 21/06/2021

ACN Barcelona.-La Comissió d’Autoprotecció de Protecció Civil ha homologat aquest dilluns divuit nous Plans d’Autoprotecció (PAU) d’instal·lacions comercials, subestacions elèctriques o centres sanitaris. Dels divuit destaquen els plans dels festivals Cruïlla i Canet Rock, que queden condicionats a la validació que el Procicat faci de mesures com ara l’aforament dels espais, les distàncies de seguretat o els horaris. Amb els divuit d’ara, entre el març i el juny s’han homologat vuitanta-nou plans. Dels d’avui, tretze són de Barcelona, tres de la Catalunya Central, un de Tarragona i un dels serveis centrals. A banda dels del Cruïlla i Canet Rock, hi ha plans d’empreses alimentàries, de productes químics, de subestacions elèctriques o d’empreses químiques.

A la Comissió d’avui s’han presentat també setze PAU que no han estat homologats (dotze de les comarques de Barcelona, dos de la Catalunya Central, un de Tarragona i un de Girona). Cinc són d’activitats industrials de risc químic, i el motiu és la insuficiència de les mesures d’autoprotecció en cas d’accident (confinament o evacuació) o bé per una manca d’equips d’intervenció necessaris per contenir els primers moments d’una emergència.Les instal·lacions hauran de presentar de nou aquests PAU actualitzats amb les mesures adients i les correccions indicades en els informes d’avaluació tècnica emesos per la Direcció General de Protecció Civil.