Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023
Edició 1768

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de maig del 2023

El Govern ha destinat 42 milions en 2 anys al programa FPO Dual que combina estudis i pràctiques en empresa

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – El Departament d’Empresa i Treball ha destinat 42 milions d’euros en 2 anys al programa FPO Dual, que facilita als joves formació i un contracte de treball de 12 mesos en una empresa. 2.133 persones han seguit el programa. El conseller Roger Torrent ha afirmat aquest dilluns que reforçar l’FP és “una prioritat” per al Govern, perquè permet “millorar” les oportunitats laborals i la qualitat del treball, “aprofitar el talent i enfortir el teixit productiu”. Torrent ha presidit avui l’acte de graduació de la primera promoció del programa d’FP Dual a Barcelona, promogut pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC). El programa d’FPO Dual s’adreça als joves d’entre 16 i 29 anys en situació d’atur, sense qualificació o nivell formatiu baix.

A les persones que accedeixen al programa se’ls ofereix un contracte de formació en alternança per compatibilitzar l’aprenentatge i l’activitat laboral retribuïda, mitjançant un contracte de treball de 12 mesos. Durant aquest temps reben acompanyament i un cop acabat el programa obtenen un certificat de professionalitat que acredita les competències adquirides.

Publicitat

Segons ha explicat Torrent, el darrer any a Catalunya s’ha reduït “significativament” la taxa d’atur dels menors de 25 anys, mentre al conjunt de l’estat espanyol “ha continuat augmentant”. El conseller ha afirmat que la dada “encoratja” l’executiu català a continuar en la línia de reforçar l’FP amb programes com el de l’FPO Dual, “que ha vingut per quedar-se”.

A banda de la inversió de 42 milions d’euros i de la participació de 2.133 joves, 836 empreses participen al programa. En aquest sentit, Torrent ha destacat “la flexibilitat i l’adaptabilitat” del programa a les necessitats del teixit empresarial.

El conseller d’Empresa i Treball ha estat acompanyat a l’acte pel secretari de Treball, Enric Vinaixa, i pel director del SOC, Juan José Torres. També hi han assistit el joves participants del programa i el professorat, així com representants de l’equip formatiu i de coordinació dels centres formatius i de les empreses contractants.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió