Dilluns, 26 de setembre de 2022 - Edició 1523
La República

El Govern garantirà habitatge social als veïns que han perdut casa seva a l’incendi del Bages

ACN Manresa – El Govern garantirà habitatge social a la vintena de famílies que han perdut casa seva per culpa de l’incendi del Bages. Ho ha anunciat la consellera de […]

Agències 21/07/2022

ACN Manresa – El Govern garantirà habitatge social a la vintena de famílies que han perdut casa seva per culpa de l’incendi del Bages. Ho ha anunciat la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, després de reunir-se amb els alcaldes afectats pel foc. En aquest sentit, el Govern ja ha reservat nou habitatges. Per altra banda, s’ha reforçat la seguretat a la urbanització River Park, la més afectada pel foc, per evitar robatoris a les cases. De moment però, no consta cap denúncia de robatori més enllà d’un intent de forçar el pany d’un habitatge. Pel que fa a la petició dels alcaldes per un canvi normatiu en la gestió de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics, l’executiu no ha avançat cap novetat.

La consellera de Drets Socials, Violant Cervera, i la consellera de la Presidència, Laura Vilagrà, s’han reunit aquest dijous amb els alcaldes dels pobles afectats pel foc del Bages. Després de la reunió, l’executiu ha assegurat que la màxima prioritat ara és garantir habitatge social per a totes aquelles persones que han perdut casa seva per culpa del foc.

Per això, aquests dies, els treballadors socials s’entrevisten amb les persones afectades i valoren cada cas de manera independent. Així ho ha explicat la consellera Cervera, qui ha afegit que “el més important és que tothom estigui atès i en un lloc digne. Sabem que això ens donava un marge de temps de 9 dies, i aquest és el temps que ens ha de servir perquè els Serveis Socials puguin fer les valoracions de les necessitats”.

De la seva banda, l’alcalde del Pont de Vilomara i Rocafort, Enric Campàs, ha dit que la valoració de la reunió s’ha de fer més endavant perquè ara mateix “tot són bones voluntats”.

Pel que fa a la petició dels alcaldes del Bages, que reclamen canvis legislatius i més recursos per resoldre la problemàtica de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics, el Govern no ha avançat cap novetat i ha dit que cal explorar la normativa que ho regula. De les 27 urbanitzacions que hi ha al Bages, n’hi ha 14, en 10 municipis, que estan en situació de dèficit urbanístic.

És el cas de la urbanització River Park, la més afectada pel foc, que es va construir als anys 60 i 70, com la majoria d’urbanitzacions amb dèficits urbanístics a Catalunya, sense cap infraestructura i amb serveis molt precaris.

El Govern també ha explicat que s’ha reforçat la seguretat a la urbanització amb dues patrulles dels Mossos per tal d’evitar robatoris i furts a les cases que han quedat afectades pel foc. De moment però, només consta la denúncia d’un veí a qui li van intentar forçar el pany de casa seva. Tot i això, els veïns s’han organitzat per fer patrullatge tan de dia com de nit.

<strong>1.750 hectàrees cremades</strong>

Els Bombers van donar per controlat l’incendi del Pont de Vilomara aquest dimecres al vespre, després d’haver cremat 1.750 hectàrees de superfície forestal i una cinquantena de cases, una vintena de les quals totalment calcinades.