Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

El Govern garanteix que vetllarà pels drets dels treballadors que alertin de frau i corrupció a les administracions

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha garantit que l’executiu vetllarà pels drets dels treballadors i treballadores que alertin de frau i corrupció a les administracions. Durant […]

Avatar
Agències 15/12/2020

ACN Barcelona.-La portaveu del Govern en funcions, Meritxell Budó, ha garantit que l’executiu vetllarà pels drets dels treballadors i treballadores que alertin de frau i corrupció a les administracions. Durant la roda de premsa telemàtica d’aquest dimarts, posterior al Consell Executiu, Budó ha celebrat la posada en marxa de la bústia ètica per denunciar, anònimament, de males praxis en personal i alts càrrecs de la funció pública. El canal permetrà avisar de conductes que, per acció o omissió, siguin contràries al dret o als principis i valors ètics, tal com ha destacat la consellera. La bústia ètica és una iniciativa fruït d’un acord de la Generalitat amb l’Ajuntament de Barcelona i Xnet.

L’executiu ha posat en marxa avui mateix la bústia ètica. Es tracta d’un nou canal electrònic que va anunciar ahir el conseller d’Exteriors i Transparència, Bernat Solé, durant el debat monogràfic sobre corrupció al Parlament. La bústia permet a qualsevol ciutadà alertar de manera anònima i segura sobre males pràctiques, conductes irregulars o corrupció. En concret, recull alertes en tres àmbits diferents: alts càrrecs i personal directiu, contractació pública i personal de la funció pública. La seva activació és una de les 25 actuacions previstes en l’Estratègia de lluita contra la corrupció i d’enfortiment de la integritat pública.