Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1105
La República

El Govern estendrà el Pla Serra Húnter de captació de personal docent i investigadors

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat estendre el Pla Serra Húnter de captació de personal docent i investigador altament qualificat. El pla finalitzava el 31 de desembre però la pandèmia ha […]

Avatar
Agències 09/12/2020

ACN Barcelona.-El Govern ha aprovat estendre el Pla Serra Húnter de captació de personal docent i investigador altament qualificat. El pla finalitzava el 31 de desembre però la pandèmia ha alterat el calendari, motiu pel qual s’ha decidit ampliar-ho fins que s’hagi pogut completar l’avaluació i ratificar una nova fase per als propers quatre anys. A l’espera de l’avaluació, el Govern ha considerat necessari garantir la seva continuïtat “per consolidar el compromís del sistema universitari amb la captació i retenció de talent del professorat i potenciar la incorporació de personal docent i investigador”. D’altra banda, s’han autoritzat aportacions per valor de 8’6 milions d’euros al programa Beatriu de Pinós d’incorporació de personal investigador.

De cara a l’exercici 2021, l’oferta de contractes de personal docent i investigador del pla haurà de respectar el límit percentual de la taxa de reposició de les universitats públiques. També, si s’escau, haurà d’ajustar-se a les previsions que s’incorporin a la Llei de pressupostos de la Generalitat de 2021 en relació amb les convocatòries sobre aquest personal. Les universitats públiques que es vulguin acollir l’extensió del pla hauran de formalitzar un conveni de col·laboració amb el Departament d’Empresa i Coneixement per desenvolupar-lo. Incorporació de personal investigadorD’altra banda, el Govern ha acordat autoritzar 8.658.000 euros amb càrrec als pressupostos de 2021 a 2023 per atendre la convocatòria 2020 dels ajuts Beatriu de Pinós per a la incorporació de personal investigador post-doctoral al sistema català de ciència i tecnologia. L’autorització al Departament d’Empresa i Coneixement es realitza per mitjà de la partida de transferències a l’Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR). Les aportacions es concretaran en tres transferències per valor de 2.886.000 euros al llarg dels exercicis 2021, 2022 i 2023.