Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

El govern estatal proposa que el càlcul de les pensions tingui en compte els millors 28 de 30 anys cotitzats

ACN Madrid – El Ministeri de Seguretat Social ha proposat aquest dilluns que el càlcul de les pensions tingui en compte els millors 28 de 30 anys cotitzats, en el […]

Agències 28/11/2022

ACN Madrid – El Ministeri de Seguretat Social ha proposat aquest dilluns que el càlcul de les pensions tingui en compte els millors 28 de 30 anys cotitzats, en el que qualifica d’extensió “moderada” del període de còmput. Fonts de l’organisme han explicat que la proposta s’ha posat sobre la taula en el marc de la reunió de la Mesa del Diàleg Social sobre Pensions. El pla de l’executiu estatal està subjecta ara a la negociació amb els interlocutors socials, i el Ministeri afirma que el canvi es faria de manera “progressiva”. Altres novetats de la reforma del sistema de pensions serien millorar les “llacunes” de cotització per a les dones i també per als homes la carrera de cotització dels quals s’hagi vist minorada després de tenir un fill.

Fonts del Ministeri han explicat que la proposta inclou també un tractament especial per a les llacunes de cotització del col·lectiu d’autònoms.

D’altra banda, la reforma plantejada pel ministeri que comana José Luís Escrivá també proposa vincular l’evolució de la base màxima de cotització a l’IPC, així com un increment addicional anual d’1,154 punts entre el 2025 i el 2050. Aquest augment aniria acompanyat d’un increment de la pensió màxima.