Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

El govern estatal pagarà l’últim trimestre del 2022 els ajuts al transport a Comunitats Autònomes i ens locals

ACN Madrid – El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana preveu pagar els ajuts al transport públic a Comunitats Autònomes i ens locals l’últim trimestre d’aquest any. Aquest divendres […]

Agències 15/07/2022

ACN Madrid – El Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana preveu pagar els ajuts al transport públic a Comunitats Autònomes i ens locals l’últim trimestre d’aquest any. Aquest divendres s’ha publicat l’ordre ministerial que recull la metodologia per distribuir les subvencions. L’objectiu de la mesura, segons informa el ministeri, és reduir un 30% el preu dels abonaments i títols multiviatge del transport públic col·lectiu que gestionen aquests dos nivells administratius. L’ordre recull la distribució dels ajuts “amb criteris objectius aplicables de forma homogènia a tot el territori”, a l’estil del que ja es va fer en les subvencions del 2020 i 2021 per compensar el descens dels ingressos per la pandèmia de la covid-19.

Entre els criteris objectius per determinar la quantia de l’ajuda hi ha els ingressos anuals del 2018 i el 2019 i el percentatge previst de viatgers que fan servir abonaments o títols de transport multiviatge.

La sol·licitud de l’ajut, i per tant la implantació del descompte que s’exigeix per poder ser-ne beneficiari, serà voluntària per a les administracions gestores dels diferents serveis. Poden demanar-lo fins al 31 de juliol, i tenen fins a final d’agost per fer els ajustaments tècnics necessaris per implementar la reducció de preu a partir de l’1 de setembre.