Dimecres, 29 de març de 2023 - Edició 1706
La República

El govern estatal assumirà els 20 cèntims de descompte del carburant en les gasolineres petites

ACN Madrid – El govern estatal assumirà els 20 cèntims de descompte per litre o quilo d’hidrocarbur que les gasolineres petites hauran d’aplicar al consumidor final. L’executiu liderat per Pedro […]

Agències 29/03/2022

ACN Madrid – El govern estatal assumirà els 20 cèntims de descompte per litre o quilo d’hidrocarbur que les gasolineres petites hauran d’aplicar al consumidor final. L’executiu liderat per Pedro Sánchez entén com a petits aquells distribuïdors que facturen menys de 750 milions d’euros anuals. En el cas de les grans, tal com s’ha anunciat, l’Estat bonificarà amb 15 cèntims cada litre o quilo servit, mentre que l’operadora hi posarà els 5 restants. Aquesta quantitat la poden satisfer en forma de prestació patrimonial de caràcter públic no tributari o bé en forma de descompte directe a la xarxa de benzineres. Totes les grans operadores s’han compromès a utilitzar aquesta segona fórmula, segons han explicat a l’ACN fonts del Ministeri d’Hisenda.

El cost global de la mesura, sumant els 15 cèntims per litre o quilo a les benzineres grans i els 20 a les benzineres petites, es calcula en 1.400 milions d’euros. L’acció té caràcter temporal i s’aplicarà de l’1 d’abril al 30 de juny.