Dimarts, 3 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

El Govern espera que els canvis a la Moncloa “no afectin” el calendari de la Bilateral i la taula de diàleg

ACN Barcelona.-El Govern espera que els canvis a la Moncloa “no afectin” el calendari de la Comissió Bilateral i de la taula de diàleg. Així ho ha assegurat la portaveu, […]

Avatar
Agències 13/07/2021

ACN Barcelona.-El Govern espera que els canvis a la Moncloa “no afectin” el calendari de la Comissió Bilateral i de la taula de diàleg. Així ho ha assegurat la portaveu, Patrícia Plaja, durant la roda de premsa d’aquest dimarts, posterior al Consell Executiu. Plaja ha explicat que els equips tècnics de Govern i Moncloa ja treballen perquè estigui “tot a punt” per reunir la Bilateral a finals de juliol. La consellera de la Presidència, Laura Vilagrà -presideix l’òrgan- ja ha treballat els darrers dies amb l’aleshores ministre de Política Territorial, Miquel Iceta -ara a Cultura i Esports. El Govern també confia que no hi hagi canvis sobre la taula de diàleg, prevista per la setmana del 13 de setembre a Barcelona: “Els compromisos estan per complir-los”.

El Govern confia que els canvis a la Moncloa no afectin al calendari previst per la Bilateral (finals de juliol) i taula de diàleg (setmana del 13 de setembre). Plaja ha apuntat que no hi ha “cap motiu” perquè sigui així, i que els terminis estan ja “establerts” amb Madrid. La portaveu ha defensat que els tempos no s’haurien de modificar, i que els compromisos “estan per complir-los”.Així doncs, l’executiu de Pere Aragonès treballa amb la previsió de tenir-ho “tot a punt” per reunir la Comissió Bilateral a finals de juliol. La consellera Vilagrà presideix la delegació catalana, i la reunió se celebrarà a Madrid. La presidència de l’òrgan la té el govern espanyol, enguany. Els equips tècnics ja treballen en l’ordre del dia, que encara no s’ha tancat.Pel que fa a la taula de diàleg entre la Generalitat i la Moncloa per abordar el conflicte polític, Plaja ha donat les mateixes explicacions: els canvis al govern espanyol “no han d’afectar” el calendari. Així, es manté la previsió perquè els dos executius es reuneixin a Barcelona a mitjans de setembre.Acord per l’Amnistia i l’AutodeterminacióAragonès vol portar a la taula de diàleg del setembre l’Acord Nacional per l’Amnistia i l’Autodeterminació. Es tracta d’un dels punts principals que va destacar el president durant la seva investidura. El grup impulsor -els partits independentistes- es podria reunir per primera vegada entre finals de juliol i mitjans d’agost. I la resta de l’estiu es destinaria a concretar l’Acord.El president vol reunir-hi tant els partits i entitats independentistes com també altres agents socials, econòmics, entitats i sindicats -si bé CCOO ja se n’ha desmarcat. Des de Palau confien que hi hagi prou temps per treballar el contingut de l’Acord durant l’agost, i poder-ne enllestir les conclusions -podria ser un document o un manifest, entre d’altres opcions- a principis de setembre, per portar-ne el resultat a la taula de diàleg.