Divendres, 30 de setembre de 2022 - Edició 1527
La República

El govern espanyol veu compatible la fabricació de bateries elèctriques a Martorell i a altres punts de l’Estat

ACN Madrid.-El govern espanyol veu compatible que la fabricació de bateries elèctriques es faci a Martorell i a altres punts de l’Estat. En una entrevista a ‘El Periódico’, la vicepresidenta […]

Agències 15/03/2021

ACN Madrid.-El govern espanyol veu compatible que la fabricació de bateries elèctriques es faci a Martorell i a altres punts de l’Estat. En una entrevista a ‘El Periódico’, la vicepresidenta Teresa Ribera no descarta que part de la producció es concentri “prop de Martorell”, tot i que també apunta que “probablement” es podran fabricar bateries en altres territoris perquè “la necessitat d’emmagatzemar i treballar amb bateries és important”. En aquest sentit, Ribera assenyala que el govern espanyol ha detectat “un interès molt notable per part de diferents territoris i empreses” i opina que “no té sentit” plantejar el projecte com “una lluita de territoris”. “Hem de veure com es combinen les peces i veure què està disposat a aportar cadascú”, defensa.

En la mateixa entrevista Ribera també ha parlat sobre el futur de Naturgy, pendent que el Consell de Ministres doni llum verda a l’Oferta Pública d’Adquisició (OPA) que va presentar el fons australià IFM. En relació amb aquesta qüestió, la dirigent socialista reconeix que prefereix “perfils industrials abans que perfils relacionats amb fons inversors” i ha afegit que el govern espanyol abordarà la qüestió “tenint en compte raons de seguretat del subministrament del sector”. “Hem de vigilar que això no generi comportament especulatiu de bombolla […] i no trobar-nos amb escenaris dels quals després sigui difícil sortir”, apunta.Finalment, la també ministra per a la Transició Ecològica i el Repte Demogràfic ha parlat dels primers projectes del govern espanyol vinculats al pla de recuperació. En aquest sentit, explica que l’executiu començarà amb un paquet de 1.000 MEUR destinat a instal·lar plaques solars en teulades de zones de serveis i polígons industrials, carregadors en zones urbanes i a tasques de rehabilitació energètica, i 580 MEUR més en actuacions de depuració i sanejament en nuclis de menys de 5.000 habitants. “Estem parlant d’actuacions que poden tenir una incidència molt clara en l’ocupació local i en beneficis socials pels veïns de municipis petits”, subratlla.