Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

El govern espanyol transfereix 2.329 MEUR a Catalunya, dels quals 1.246 MEUR són del fons covid-19

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha transferit 2.329 MEUR a Catalunya, dels quals 1.246 MEUR corresponen al primer tram del fons covid-19 i 1.082,61 MEUR de la liquidació definitiva del 2018 […]

Avatar
Agències 30/07/2020

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha transferit 2.329 MEUR a Catalunya, dels quals 1.246 MEUR corresponen al primer tram del fons covid-19 i 1.082,61 MEUR de la liquidació definitiva del 2018 després de descomptar l’avançament per fer front als efectes de la pandèmia (1.128,01 MEUR). En el cas de Catalunya, va rebre 1.128 MEUR fa unes setmanes i aquest dijous la resta fins arribar als 2.210,62 MEUR, segons el Ministeri d’Hisenda. A banda, també s’han transferit 45,5 MEUR del Fons Social Extraordinari per minimitzar l’impacte de la pandèmia a través del reforçament dels serveis socials i ajudes a famílies i col·lectius vulnerables, 3 MEUR per a beques menjador destinades a 6.515 famílies i 20.230 menors i 205 MEUR de fons FEDER per a despesa sanitària.

(En aquesta actualització, s’han afegit les quantitats de la liquidació definitiva del 2018 comunicada posteriorment pel Ministeri d’Hisenda. Per un error de la font informat, també s’ha rectificat la quantitat rebuda corresponent al fons covid-19, que és de 1.246 MEUR i no 1.264 MEUR)En total, el Ministeri ha ingressat 13.073 milions d’euros a les comunitats, en què s’inclouen els 6.000 milions d’euros corresponent al primer tram del fons covid-19 (1.264 MEUR a Catalunya) per finançar els efectes de la pandèmia i compensar la reducció dels ingressos autonòmics després de la reducció de l’activitat. El fons de 6.000 MEUR és no reemborsable i en la primera distribució computen els ingressos UCI (30%), els pacients hospitalitzats (25%), les PCR totals (10%) i la població protegida equivalent (35%). Les variables sanitàries són les registrades fins el 30 d’abril.Quant al pagament principal de la liquidació del sistema de finançament del 2018, suma 10.730 milions d’euros. D’aquests, avui se n’han entregat 7.073 després que 3.657 fossin avançats fa unes setmanes a les comunitats que ho van sol·licitar.833.290 catalans han cobrat una prestació aquest juny.D’altra banda, segons la delegació del govern espanyol a Catalunya, 833.290 catalans han rebut algun tipus de prestació social per import de 743,4 MEUR al juny. Es tracta de prestacions per abonar els ERTO o l’atur, entre d’altres, i l’import destinat representa el 18,1% de tot l’Estat. Al maig van ser 982.553 treballadors (1.022,9 milions d’euros) i a l’abril 797.183 (811,6 MEUR), segons ha informat la delegació del govern espanyol a Catalunya.A més, un total de 263.718 autònoms catalans han sol·licitat alguna prestació per cessament d’activitat (16,8% del total) i s’han resolt favorablement 247.978 sol·licituds, el 94% de les presentades, per un import total de 630 MEUR (el 16,8% del total a l’Estat).En operacions d’avals ICO, que afecten 94.120 empreses catalanes, s’han concedit un import avalat de 12.512 milions d’euros i un finançament total de 16.301 milions d’euros, amb dades de 15 de juliol.