Divendres, 30 de juliol de 2021 - Edició 1100
La República

El govern espanyol subratlla que la reducció d’atur al juny a l’Estat és la “més gran de la història de la democràcia”

ACN Madrid.-El govern espanyol ha subratllat que la reducció de l’atur registrat al juny al conjunt de l’Estat és “la més gran de la història de la democràcia”. Les dades […]

Avatar
Agències 02/07/2021

ACN Madrid.-El govern espanyol ha subratllat que la reducció de l’atur registrat al juny al conjunt de l’Estat és “la més gran de la història de la democràcia”. Les dades fetes públiques aquest divendres pel Ministeri de Treball xifren en 166.911 la reducció de persones desocupades. La vicepresidenta tercera i titular de Treball, Yolanda Díaz, ha celebrat en roda de premsa que són dades “esperançadores” que indiquen que “es camina en la bona direcció” i ha remarcat que és un “èxit col·lectiu com a país”. Díaz ha reivindicat la gestió de la crisi econòmica derivada del coronavirus i considera que les xifres demostren que “la protecció social és compatible amb l’eficiència econòmica”.

Díaz ha explicat que la reducció d’atur s’ha produït en totes les autonomies “sense excepció” i en tots els sectors productius, a excepció de l’agricultura. La caiguda més rellevant s’ha registrat en el sector serveis, amb 131.217 aturats menys. La vicepresidenta ha desitjat que la dreta tingui “sentit d’estat” i comparteixi la valoració “positiva” dels indicadors.D’altra banda, el ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha destacat que s’ha registrat un augment de més de 200.0000 afiliats més a la Seguretat Social i ha remarcat que a l’estiu de l’any passat les xifres desestacionalitzades no van assolir aquesta magnitud.Pel que fa als treballadors en ERTO, el ministre ha dit que s’han reduït en gairebé 100.000 i se situen per sota dels 450.000. Escrivá ha subratllat que hi ha sectors en què l’ocupació ja ha augmentat a nivells previs a la pandèmia, com el de la informàtica i la comunicació, entre altres.