Dimarts, 27 de juliol de 2021 - Edició 1097
La República

El govern espanyol seguirà els consells dels experts sobre una possible quarantena dels espanyols repatriats de la Xina

ACN Barcelona.-El govern espanyol seguirà els consells dels experts sobre una possible quarantena dels espanyols repatriats de la Xina. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha indicat que s’estan estudiant […]

Avatar
Agències 29/01/2020

ACN Barcelona.-El govern espanyol seguirà els consells dels experts sobre una possible quarantena dels espanyols repatriats de la Xina. El ministre de Sanitat, Salvador Illa, ha indicat que s’estan estudiant quin tipus de mesures s’han de prendre amb aquestes persones en coordinació amb les comunitats autònomes i els organismes internacionals. “No puc confirmar si hi haurà quarantena o no. Hi haurà totes les garanties per aquestes persones i per a la ciutadania”, ha dit. Illa ha recordat que no hi ha cap cas confirmat de coronavirus a l’Estat, que està “perfectament preparat per fer front a aquesta situació”. El ministre ha volgut donar un “missatge de tranquil·litat i confiança” a la ciutadania.

El ministre ha indicat que treballen amb Afers Exteriors per a la repatriació dels ciutadans espanyols, que es produirà amb “determinada rapidesa” però que encara no té data fixada perquè s’estan avaluant diferents opcions.Pel que fa als esportistes que arriben a Màlaga, Illa ha remarcat que són persones que han estat 25 dies fora de Wuhan, a 1.000 quilòmetres, el doble del període d’incubació. “Són persones sanes, no tenen el virus, però prendrem les mesures necessàries per garantir que ni ells ni la ciutadania corren cap perill”, ha afegit.