Dilluns, 3 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

El govern espanyol rebaixa a 30 km/h la velocitat màxima als carrers d’un sol carril per sentit dins de ciutats

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha aprovat un paquet de reformes per modificar el límit de velocitat de circulació dins de la ciutat. L’executiu ha donat llum verda a un decret […]

Agències 10/11/2020

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha aprovat un paquet de reformes per modificar el límit de velocitat de circulació dins de la ciutat. L’executiu ha donat llum verda a un decret per rebaixar a 30 km/h el límit de velocitat en tots els carrers d’un únic carril per sentit de circulació dins de les ciutats, mentre que la limitació serà de 20 km/ a les vies que no hi hagi diferència d’alçada entre calçada i vorera. A les vies urbanes de dos o més carrils per sentit el límit serà de 50 km/h. Aquests canvis s’aplicaran sis mesos després de ser publicats al BOE. D’altra banda, el govern espanyol també ha modificat el sistema de punts del carnet de conduir, i l’ús del mòbil durant la conducció serà penada amb sis punts menys, el doble dels actuals.

La no utilització de cinturó, casc o elements de retenció infantil passaran de 3 a 4 punts menys, i s’afegeix a la sanció el fet de fer-ne un ús incorrecte.El govern espanyol també ha decidit suprimir la possibilitat de sobrepassar en 20 km/h la velocitat permesa al moment d’avançar en totes les carreteres convencionals.