Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

El govern espanyol prorrogarà la rebaixa d’impostos de la factura de la llum el primer trimestre de 2022

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha avançat que l’executiu espanyol prorrogarà la rebaixa d’impostos de la factura de la llum el primer trimestre de 2022. El govern espanyol […]

Agències 15/12/2021

ACN Madrid.-La ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, ha avançat que l’executiu espanyol prorrogarà la rebaixa d’impostos de la factura de la llum el primer trimestre de 2022. El govern espanyol ha aplicat en la part final d’aquest 2021 una rebaixa de l’IVA de la llum del 21 al 10% així com una reducció del 5,1 al 0,5% de l’impost especial de l’electricitat i una suspensió del tribut sobre el valor de producció d’energia elèctrica (7%). En la sessió de control d’aquest dimecres a la cambra baixa, Montero ha afirmat que la baixada d’impostos vigent seguirà els primers mesos de l’any vinent i ha defensat que per al govern espanyol “la fiscalitat és un instrument per permetre preservar l’estat del benestar”.

La vicepresidenta tercera i ministra de Transició Ecològica, Teresa Ribera, ja va apuntar ahir dimarts en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres que l’executiu espanyol estudiava seguir aplicant mesures fiscals el 2022 per pal·liar l’augment del preu de la llum.Tanmateix, Ribera va dir que no necessàriament seria una pròrroga de les que s’estan aplicant actualment. Finalment, Montero ha anunciat que les mesures actuals sobre fiscalitat es mantindran a principis de 2022.