Diumenge, 17 de gener de 2021 - Edició 906
La República

El govern espanyol prorroga fins el 2 d febrer la limitació dels vols directes entre l’Estat i la Gran Bretanya

ACN Madrid.-El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la segona pròrroga de la limitació dels vols entre l’Estat i la Gran Bretanya per prevenir l’expansió de la nova soca […]

Avatar
Agències 12/01/2021

ACN Madrid.-El Consell de Ministres ha aprovat aquest dimarts la segona pròrroga de la limitació dels vols entre l’Estat i la Gran Bretanya per prevenir l’expansió de la nova soca britànica del covid. La nova pròrroga té una durada de 14 dies, fins les 18.00h del 2 de febrer, i inclou –com en el primer decret- la limitació de bucs de passatge entre el Regne Unit i l’Estat. La primera pròrroga es va aprovar el 29 de desembre i tenia vigència fins el 19 de gener.

El govern espanyol justifica la decisió pel fet que “es mantenen algunes incerteses sobre l’abast de la nova variant” del covid, i la situació al Regne Unit “ha anat empitjorant progressivament” i ja presenta una incidència acumulada de 1.031 casos per 100.000 habitants.”Aquesta situació, unida a la detecció a l’Estat de casos vinculats a la nova variant, fa necessari mantenir aquestes mesures fins que es tingui coneixement del seu impacte a l’evolució de la pandèmia, i especialment en el que pugui afectar el nostre país”. L’executiu espanyol recorda que en funció de l’evolució de la situació i de la pandèmia, i especialment de les decisions que puguin adoptar-se de manera coordinada a la UE, “el Ministeri de Sanitat podrà aixecar aquestes limitacions abans de la finalització del termini”.

Relacionats