Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El govern espanyol proposa allargar els ERTO fins a finals de setembre

ACN Madrid.-El govern espanyol ha presentat als agents socials i econòmics una proposta per allargar els ERTO fins al 30 de setembre, segons han confirmat diverses fonts. El pla de […]

Avatar
Agències 15/06/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol ha presentat als agents socials i econòmics una proposta per allargar els ERTO fins al 30 de setembre, segons han confirmat diverses fonts. El pla de l’executiu de Pedro Sánchez és fomentar la reincorporació progressiva dels treballadors amb una reducció del tipus d’exempcions a les cotitzacions socials més alta pels que ja estiguin treballant, com ja passa amb la pròrroga de maig i juny. Així, es rebaixarien les cotitzacions en un 60% al juliol, un 50% a l’agost i un 40% al setembre pels treballadors que tornin a l’activitat en empreses de menys de 50 empleats, i un 35%, un 25% i un 15%, respectivament, pels que es mantinguin en ERTO, segons ha avançat El País.

En el cas de les empreses de més de 50 treballadors, la reducció a les cotitzacions pels que tornin a la feina seria del 35% al juliol, el 25% a l’agost i el 15% al setembre, mentre que es reduiria al 20%, el 10% i el 5% pels que segueixin dins de l’expedient de regulació temporal d’ocupació.Així mateix, el govern espanyol mantindria l’obligació d’allargar els contractes temporals de les persones afectades per un ERTO, i forçaria a pagar a 33 dies per any treballat els acomiadaments per causes objectives, i no a 20.La proposta es negociarà aquesta tarda en una reunió. Segons han indicat fonts del ministeri de Treball, encara no hi ha res tancat i “tot està molt obert”. Malgrat que la intenció de l’executiu de Pedro Sánchez és aprovar la mesura al consell de ministres de dimarts, aquest extrem tampoc està confirmat.