Dijous, 5 d'agost de 2021 - Edició 1106
La República

El govern espanyol proposa a Rodrigo Buenaventura com a nou president de la CNMV

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts proposar a Rodrigo Buenaventura com a nou president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en substitució de Sebastián Albella, […]

Avatar
Agències 24/11/2020

ACN Barcelona.-El govern espanyol ha aprovat aquest dimarts proposar a Rodrigo Buenaventura com a nou president de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV), en substitució de Sebastián Albella, i a Montserrat Martínez Marera com a número dos de l’organisme en el lloc d’Ana María Martínez-Pina. La proposta de la vicepresidenta Nadia Calviño implica ara que els dos candidats compareguin a la Comissió d’Afers Econòmics del Congrés. El mandat, un cop aprovat, és de quatre anys i es pot renovar una vegada. Segons Calviño, els dos candidats són persones “absolutament idònies” pels llocs a ocupar i tenen un “reconegut prestigi per estar al capdavant d’una institució tan important com la CNMV”.

Buenaventura és, des del 2017, el director general de Mercats de la CNMV, de manera que ja treballa a la institució que el govern espanyol proposa que ara presideixi. És llicenciat en Ciències Econòmiques i Empresarials per la Universitat Autònoma de Madrid, i entre el 2011 i el 2017 va ser director de Mercats de de l’Autoritat Europea de Valors i Mercats (ESMA). També ha estat director de Mercats Secundaris i director de Relacions Institucionals de la CNMV, i prèviament havia treballat al Grup Analistes Financers Internacionals (AFI). La candidata per la presidència, Montserrat Martínez Parera, és directora de l’Oficina de Presidència de CaixaBank, així com Directora d’Afers Públics de l’entitat. Té més de 20 anys d’experiència en el sector financer i en afers de regulació i supervisió bancària, tant en el sector privat com en el públic. Llicenciada en Ciències Econòmiques i Empresarials per la UPF i màster en Economia i Finances del Centre d’Estudis Monetaris i Financers (CEMFI), és també membre del Banking Stakeholder Group de l’Autoritat Bancària Europea (EBA), presidenta del comitè de regulació de CaixaBank, presidenta del comitè d’Economia de Cotec i membre de la comissió executiva de Barcelona Global.