Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023
Edició 1892

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 30 de setembre del 2023

El govern espanyol preveu crear “visats ràpids” per a nomades digitals

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La nova llei de les ‘start up’ que prepara el govern espanyol i que vota aquest dijous el Congrés preveu establir unes “passarel·les ràpides” perquè els coneguts com a “nomades digitals” puguin accedir a visats de manera fàcil. Segons ha explicat la secretària d’estat de Digitalització i Intel·ligència Artificial, Carme Artigas, aquests permisos tindrien una durada d’un any i posarien Espanya al nivell de Portugal en aquesta matèria. “Minimitzarà els processos burocràtics i ens igualarà a Portugal, posant-nos al capdavant d’Europa”, ha explicat en una trobada de premsa. Malgrat això, Artigas no ha especificat com de ràpid s’aconseguirà aquest visat i ha detallat que s’està negociant amb el Ministeri d’Assumptes Exteriors.

“El personal que portem al nostre país serà qualificat, sigui amb titulacions o amb una experiència o prestigi equivalent en professions vinculades al món audiovisual, a la intel·ligència artificial, la ciència o la ciberseguretat”, ha destacat la secretaria d’estat. “Poden ser de qualsevol país del món”, ha afegit.

Publicitat

La denominada llei de les ‘start up’, que inclou esmenes de l’oposició i del sector, inclou modificacions com la creació d’una finestreta única per a la certificació d’empreses innovadores com a empreses emergents espanyoles. També planteja una reducció tributària en l’impost de societats durant un màxim de quatre anys i facilitats per a l’obtenció del visat i la residència a treballadors altament qualificats d’aquestes empreses tecnològiques de nova creació.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió