Dilluns, 27 de març de 2023 - Edició 1705
La República

El govern espanyol preveu aprovar 117 iniciatives el 2023, menys d’un terç que l’any anterior

ACN Madrid – El govern espanyol preveu aprovar 117 iniciatives el 2023 -tres lleis orgàniques, 33 lleis ordinàries i 81 decrets-. És la previsió que conté el pla normatiu al […]

Agències 31/01/2023

ACN Madrid – El govern espanyol preveu aprovar 117 iniciatives el 2023 -tres lleis orgàniques, 33 lleis ordinàries i 81 decrets-. És la previsió que conté el pla normatiu al qual ha donat llum verda el Consell de Ministres d’aquest dimarts. El ministre de Presidència, Félix Bolaños, ha explicat en roda de premsa que són menys d’un terç d’iniciatives que el 2022 i ha argumentat que és “lògic” tenint en compte que és any electoral. Segons Bolaños, es tracta d’una “planificació realista” que servirà per “culminar el full de ruta” de la coalició. El titular de Presidència ha remarcat que “la part més gran de la transformació” que volia impulsar l’executiu de coalició ja s’ha adoptat.

“Segurament és la legislatura més transformadora de la història de la democràcia”, ha assegurat Bolaños, que ha destacat el fet que s’hagi produït malgrat les circumstàncies “tan complexes” com són la pandèmia i la guerra d’Ucraïna.

Entre les iniciatives previstes per a aquest 2023, Bolaños ha mencionat la llei de famílies, la de serveis socials, la d’indústria o la que regula els lobbies. Un terç de les iniciatives estan vinculades al pla de recuperació i són compromisos adquirits amb la Comissió Europea.

Un altre terç són transposicions de directives comunitàries i la resta o bé ja han estat aprovades en primera lectura pel Consell de Ministres o són altres tipus d’ajustaments. Pel que fa als eixos temàtics, el titular de Presidència ha dit que estan centrades en la transformació del teixit productiu, el reforç de l’estat del benestar o l’ampliació de drets i llibertats.

“Serà un any legislativament intens. No farem una cosa diferent que el 2022, 2021 i 2020”, ha assegurat.