Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El govern espanyol plantejarà desplegar per primer cop un ERTO sectorial per a les agències de viatges

ACN Madrid – El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha explicat que el govern espanyol plantejarà als agents socials desplegar per primer cop un ERTO sectorial per a […]

Agències 17/02/2022

ACN Madrid – El ministre de Seguretat Social, José Luis Escrivá, ha explicat que el govern espanyol plantejarà als agents socials desplegar per primer cop un ERTO sectorial per a les agències de viatges. Es tracta d’un nou mecanisme que contempla la reforma laboral i que s’abordarà en la reunió d’aquest dijous amb els agents socials. La trobada, convocada pel Ministeri de Treball, servirà per abordar els mecanismes de transició dels ERTO, del model aplicat fins ara que decau el 28 de febrer, al model permanent contemplat a la reforma laboral. En una entrevista a La 2 i Ràdio 4, Escrivá ha explicat que un de cada tres treballadors d’agències de viatges segueix en ERTO a l’estat espanyol, unes 10.000 persones.

Escrivá ha apuntat que l’ERTO sectorial s’aplica quan un sector concret té “certa necessitat de reestructuració” i consisteix a donar exoneracions de quotes a la Seguretat Social a les empreses i prestacions als treballadors mentre “es van formant en habilitats que els permetin fer el salt a un altre sector o una altra activitat”.