Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

El govern espanyol permet “excepcionalment” limitar la quantitat de productes que es poden comprar

ACN Madrid – El govern espanyol permet de forma excepcional i temporal limitar la quantitat de productes que es poden comprar per “impedir el desproveïment”. La mesura, publicada aquest dimecres […]

Agències 30/03/2022

ACN Madrid – El govern espanyol permet de forma excepcional i temporal limitar la quantitat de productes que es poden comprar per “impedir el desproveïment”. La mesura, publicada aquest dimecres al BOE, forma part del reial decret llei 6/2022, de 29 de març, de mesures urgents en el marc del Pla Nacional de resposta a les conseqüències econòmiques i socials de la guerra a Ucraïna. En concret, l’Executiu introdueix un nou apartat a la llei d’ordenació del comerç minorista que diu que “excepcionalment, quan hi hagi circumstàncies extraordinàries o de força major que ho justifiquin, els establiments comercials podran suspendre amb caràcter temporal la prohibició prevista en l’apartat 2 de limitar la quantitat d’articles que pot adquirir cada consumidor”.

“Aquestes mesures hauran d’estar justificades i s’adoptaran de manera proporcionada quan sigui necessari per evitar el desproveïment i garantir l’accés de tots els consumidors en condicions equitatives”, estableix el reial decret.