Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

El govern espanyol pacta amb els autònoms una nova prestació extraordinària per suspensió de l’activitat

ACN Madrid.-El govern espanyol ha pactat amb les patronals dels treballadors autònoms una nova prestació extraordinària per suspensió de l’activitat, en el marc de la crisi originada per la pandèmia […]

Avatar
Agències 28/09/2020

ACN Madrid.-El govern espanyol ha pactat amb les patronals dels treballadors autònoms una nova prestació extraordinària per suspensió de l’activitat, en el marc de la crisi originada per la pandèmia del coronavirus. Es tracta d’una prestació adreçada a autònoms que han hagut d’aturar l’activitat per una resolució administrativa. El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions també ha pactat amb les associacions majoritàries d’autònoms prorrogar els ajuts vigents fins al 31 de gener del 2021. A banda, per cobrir els treballadors que no compleixen els requisits per accedir a la prestació compatible amb l’activitat es crea un nou ajut per baixos ingressos, segons ha revelat el govern estatal.

Per accedir a la nova prestació cal estar afiliat i donat d’alta al règim especial de la Seguretat Social per a autònoms, o en tot cas en el règim especial de la Seguretat Social dels Treballadors del Mar, almenys 30 dies naturals abans de la data de la resolució. També haurà d’estar al corrent del pagament de les quotes.La quantia de la prestació serà del 50% de la base mínima de cotització, quantitat que s’incrementarà un 20% si el treballador autònom és membre de família nombrosa. L’autònom queda exonerat de pagar les quotes a la Seguretat Social, però aquest termini li comptarà com a període cotitzat. L’exoneració de quotes s’estendrà fins a l’últim dia del mes següent al que s’aixequi la mesura.Alhora, l’acord inclou la pròrroga de la prestació ordinària de cessament compatible amb l’activitat fins al 31 de gener, sempre que durant el quart trimestre del 2020 se segueixen complint els requisit exigits per a la concessió. Per exemple, cal acreditar una reducció en la facturació durant el quart trimestre del 2020 d’almenys el 75% en relació amb el mateix termini del 2019, així com no superar uns rendiments nets de 5.818,5 euros (1,75 vegades l’SMI) en termini octubre-desembre d’aquest any.