Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

El govern espanyol obre la porta a la vacuna russa Sputnik quan l’admetin les institucions europees

ACN Madrid.-La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha obert la porta aquest dimecres a l’adquisició de la vacuna russa Sputnik per part de l’Estat des del moment en què les […]

Avatar
Agències 03/02/2021

ACN Madrid.-La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha obert la porta aquest dimecres a l’adquisició de la vacuna russa Sputnik per part de l’Estat des del moment en què les autoritats europees li donin el seu vist i plau. Segons Darias, el govern espanyol “rebrà de forma entusiàstica qualsevol vacuna que tingui l’autorització de l’Agència Europea del Medicament (EMA)”. “Aquest és l’únic requisit”, ha afirmat abans d’assegurar que l’estratègia de compra anticipada de la Unió Europea “és un èxit” perquè permet l’accés ja a sis vacunes diferents. Darias ha expressat el suport de l’executiu espanyol a les institucions europees perquè forcin a les farmacèutiques a “complir el que han signat”.

Ha fet aquestes manifestacions en resposta a una pregunta del diputat de Bildu Iñaki Ruiz de Pinedo, que ha recordat que la vacuna russa té una efectivitat de més del 90%, i li ha preguntat si pensa proposar a la Unió Europea l’adquisició conjunta d’aquesta vacuna.