Dimecres, 5 d'octubre de 2022 - Edició 1532
La República

El govern espanyol obre el procés de descentralització amb l’Agència de Supervisió de la Intel·ligència Artificial

ACN Madrid – El Consell de Ministres ha obert aquest dimarts el primer projecte de descentralització d’institucions amb el projecte que situarà l’Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial […]

Agències 13/09/2022

ACN Madrid – El Consell de Ministres ha obert aquest dimarts el primer projecte de descentralització d’institucions amb el projecte que situarà l’Agència Espanyola de Supervisió de la Intel·ligència Artificial fora de Madrid. Segons la portaveu del govern espanyol, Isabel Rodríguez, l’acord implica la creació d’una comissió interministerial que elaborarà els criteris per determinar on s’instal·larà l’agència, que ja compta amb un pressupost de 5 milions d’euros als pressupostos generals de l’Estat. Un cop elaborats aquests criteris, es publicaran al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), i a partir d’aquell moment les administracions interessades a ubicar-les al seu territori podran presentar candidatures.

Segons les previsions del govern espanyol, tot el procés per elegir on s’instal·larà la nova seu de Supervisió de la Intel·ligència Artificial haurà d’estar enllestit en un termini màxim de cinc mesos. Per decidir la ubicació, l’executiu tindrà en compte factors com la imbricació amb les universitats. Tot plegat, segons Rodríguez, és “un nou pas en una concepció diferent del país” que permetrà “crear factors cohesionadors”.

La descentralització de les institucions de l’Estat és un dels compromisos de l’executiu espanyol amb Més País en l’aprovació dels pressupostos del 2022. A finals del 2021 el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ja va ordenar als seus ministres que comencessin a buscar ubicacions fora de Madrid per als nous organismes estatals que es creessin.

Segons el president govern espanyol, la descentralització permet “reforçar l’Estat” perquè “estigui present a tots i cadascun dels territoris del nostre país”, perquè els territoris “se sentin partícips del procés econòmic”.