Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

El govern espanyol no descarta fer “ajustaments” a la norma que exigeix una PCR als viatgers de la UE

ACN Brussel·les.-El govern espanyol no descarta fer “ajustaments” a la norma que exigeix una PCR als viatgers de la Unió Europea després de rebre nombroses queixes de ciutadans afectats. Així […]

Avatar
Agències 07/12/2020

ACN Brussel·les.-El govern espanyol no descarta fer “ajustaments” a la norma que exigeix una PCR als viatgers de la Unió Europea després de rebre nombroses queixes de ciutadans afectats. Així ho ha avançat la ministra d’Exteriors, Arancha González Laya, des de Brussel·les aquest dilluns. Segons ella estan “examinant” sobretot els problemes vinculats a l’idioma de les PCR que s’han d’entregar en castellà o anglès i a l’edat mínima obligatòria. Tanmateix, González Laya ha defensat la mesura que, segons ella, “segueix les recomanacions comunitàries”. El Centre Europeu de Control i Prevenció de Malalties i l’Agència Europea de la Seguretat Aèria van desaconsellar la setmana passada exigir PCR o quarantenes als viatgers en situacions com l’actual.

“Les PCR no són un mecanisme que s’hagi inventat el govern espanyol per molestar, un nombre elevadíssim de països europeus també l’han posat en marxa”, ha insistit González Laya.